"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Понеділок, 29.04.2024, 14:00
Головна » Архів матеріалів
Четыре столицы стран СНГ – Киев, Москву, Кишинев и Тбилиси 15 октября объединил телемост экс-президента Украины Леонида Даниловича Кучмы, организованный РИА-Новости в Киеве. Журналисты крупных национальных СМИ этих четырех стран,  среди которых и представители издания "Часопис "ДИПКОРПУС" Тарселли Витторио и Доценко Светлана. Журналисты имели возможность в онлайн-режиме задать свои вопросы экс-главе страны, обсудить проблемы и перспективы грядущих выборов президента Украины, влияние их результатов на социально-экономическое и политическое положение в стране, а также на изменение внешнеполитического курса Украины.
Леонид Кучма охарактеризовал значение президентских выборов для страны, а также дал свою личную оценку к ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 1299 | Дата: 20.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Уважаемые дамы и господа! Этой статьей хочу начать серию своих наблюдений об окружающем меня мире. И хотя я не претендую на звание журналиста, все же с помощью сайта Лиги политологов-международников, членом которой я являюсь вот уже почти 2 года, поделюсь с вами тем, что вижу и что думаю)
Итак, первое, с чего начнем, - это интернет и безопасность морального состояния детей и одростков. Совсем недавно за эту тему крепко взялись представители Парламентской Ассамблеи Совета Европы и естественно разраюотали резолюцию с практическими рекомендациями для правительств стран-членов Совета Европы.
Как будут и будут ли вообще выполняться рекомендации Парламентской ассамблеи увидим позже, а пока хочу представить свое видение этой проблемы.
Дети нашего времени ростут в условиях непрерывного процесса глобализации, в мире информационных технологий, без которых наша жизнь уже стала невозможной (доказано личным опытом – ни д ... Читати далі »

Категорії: Державна/міжнародна безпека | Переглядів: 1489 | Дата: 17.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На этой неделе атмосферу в Украине существенно согрели 2 события - неожиданная оттепель и праздник загадочной Малайзии, в который превратился визит в Украину министра туризма этой страны, Дато Сэре Др. Энг Йен Йен, кстати, едва ли не самой успешной малазийской женщины-политика.
Киев стал третьим в СНГ (после России и Казахстана) площадкой экспериментальной формы дипломатии - государственно-народной, которая удачно соединила общение представителей правительственных и бизнес-кругов Малайзии с украинскими бизнесменами и журналистами.
Наверное, все мы запомнили из уроков географии в школе не только о существовании Малой Азии на другом берегу Черного моря, но и о таинственной Малайзии где-то юго-восточнее. Малазийцы в данный момент уверенно преодолевают эти расстояния бла ... Читати далі »

Категорії: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1388 | Дата: 10.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кредитные союзы, в отличиее от украинских банков, сенсационно стойко перенесли атаку мирового финансового кризиса, хотя, безусловно, кризисные явления, вызванные мировым финансовым кризисом оказывают чрезвычайно негативное влияние на их деятельность.
На данный момент в Государственном реестре финансовых услуг зарегистрировано более 820 кредитных союзов представляющих из себя потребительский кооператив, созданный физическими лицами для финансовой взаимопомощи, имеющих широкую филиальную сеть для обслуживания своих клиентов по всей стране. На момент 1 января 2009 года кредитные союзы Украины объединяли более 2,6 млн. членов, их суммарные активы составляли более 6 млрд. гривен, а общий кредитный портфель превышал 5,5 млрд. гривен.
Следует отметить, что в условиях кризиса кредитные союзы показали свою большую надежность и стабильность чем банковская система. На данный момент на грани выживания нах ... Читати далі »

Категорії: Економіка | Переглядів: 1654 | Дата: 16.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Таке поняття як Паблік рілейшнз вже давно увійшло у наше повсякденне користування і є невід'ємною частиною діяльності кожної організації. Основна мета  PR  - позиціонувати свою діяльність у суспільстві, сформувати імідж своєї організації і залучити до своєї діяльності найбільш активну, мобільну, зацікавлену та талановиту молодь. Це треба робити, бо сьогодні є необхідною присутність у інформаційному просторі. Свідченням цього є активна PR діяльність сучасних політиків, бізнесменів, підприємців. Тому нам просто необхідно  зосередити свою увагу саме на PR діяльності органів студентського самоврядування.
  Але давайте розберемося, навіщо нам все таки  потрібна  PR діяльність, яку роль вона відіграє, що може нам дати?  Необхідність цієї діяльності можна простежити на трьох рівнях, це необхідність для особистості, організації та самого ВНЗ.
Хотілося б сказати, що  для кожного ... Читати далі »
Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1878 | Дата: 22.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

22 травня 2009 року відбувся Другий конгрес політологів України, головною темою обговорень якого стала трансформація влади в сучасній Україні, її специфіка і перспективи.
За сучасної ситуації в нашій державі надзвичайно важливо, аби поступово постала авторитетна та незалежна група фахівців з політології, які могли неупереджено аналізувати та прогнозувати ситуацію, будучи вільними від побічних завдань, як-от "чорний піар" чи демагогія.

На жаль, фахівці, які обрали політологію за своє життєве поприще з одного боку не мають авторитетного впливу на державних керманичів, а з іншого, не маючи якихось інших джерел фінансування, мусять виконувати політичні проекти та замовлення, керуючись недолугими смаками теперішніх можновладців.
Отже, один з виходів може полягати у створенні постійно діючого середовища спілкування політологів, що вважають себе відповідальними за ситуацію в державі. Такий політпростір мусить об' ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 1603 | Дата: 22.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Надзвичайно актуальною проблемою молодіжної політики нашої держави вважається соціалізація сучасної молоді. У ході процесу соціалізації у особистості формується картина світу, досвід діяльності, спілкування – тобто повноцінного життя індивіда у суспільстві. Це робить соціалізацію молоді важливим суспільним феноменом, налагодженість та якість якого впливає на широкий комплекс показників суспільства – від матеріального благополуччя до демографічного стану.
Нинішнє покоління молоді часто вважають вільним від визначених ціннісних, моральних орієнтирів та традицій. Це є великою проблемою для нашого суспільства, яке зазнає трансформації, особливо у нашому регіоні, населення якого має порівняно нетривалі історичні корені на даній території, а також у масі пасивне у релігійному плані. З іншого боку, незаповнену порожнину у ніші та свідомості молодого покоління цілком можливо заповнити, проте для цього потрібні сприятливі ... Читати далі »

Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1908 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Просторові межі завжди визначаються за низкою ознак: геолого-географічних, історико-етнографічних, адміністративних, етнодемографічних та інших. Автор застосувала узвичаєний в дослідницькій практиці метод нашарування різних ознак для межування.
Геолого-географічна ознака. Виокремлення регіону Українського Північного Приазов’я враховує його геолого-географічні особливості. Це – південно-східна частина Українського або Азово-Подільського кристалічного масиву. Вона обмежена розломами, розташована на півночі від Азовського моря і включає дві окремі геолого-географічні зони – Дніпровський масив та Приазовський.

Відповідно до природно-географічного чинника виокремлюється Приазовська височина й Приазовська низовина. Приазовська височина на південному сході України в межах Донецької та Запорізької областей відповідає південно-східному виступові Українського кристалічного масиву. На півночі височина межує з Придніпров ... Читати далі »

Категорії: Політика | Переглядів: 2310 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Значение молодежи в развитии человеческого сообщества тяжело переоценить, так как все его наилучшие ожидания непременно связывались с молодежью, грядущими поколениями. Можно гордиться молодежью, порицать ее или вообще не замечать ее существования.
 Однако нельзя не считаться с молодежью, с ее потенциалом, идеалами, интересами, ожиданиями, с ее радикализмом и нетерпимостью ко всему обманчивому и ошибочному, с ее откровенностью и прямотой, с ее безапелляционностью и неумением часто внимательно прислушиваться к старшим.
На сегодня в социальной политике Украины все еще преобладают пассивные, деструктивные мероприятия, адресованные наиболее чувствительным категориям населения. Эта политика, в особенности относительно молодежи, - ошибочная. Не потому лишь, что государственный карман небольшой и экономика маломощна. Ныне, в так называемый переходный ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 8787 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 4.3/3 | Коментарі (3)

Ліга політологів міжнародників "ДИПКОРПУС" від початку свого існування позиціонувала себе як корпоративна організація фахівців у сфері міжнародних відносин. Апріорно така постановка передбачає правозахисну діяльність. Визначальною особливістю положення Ліги "ДИПКОРПУС" було знаходження центру підготовки міжнародників не у столиці країни. Отже, молодь позбавлялася можливості "легких" контактів з численними іноземними дипломатами та відвідин тематичних заходів міжнародної тематики, що масового відбуваються, наприклад, у столиці та слугують чудовою базою практики.
Згодом, з розширенням пріоритетів роботи (від студентської організації у Маріупольському державному гуманітарному університету до всеукраїнського проекту), збільшився і перелік питань, яким переймалися учасники Ліги - легати.
Від початку організація почала боротьбу за сприяння професійному становленню молодих фахівців-міжнародників. Оскільки історія цієї ... Читати далі »

Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1464 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 »

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz