"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Четвер, 28.03.2024, 22:04
Головна » Архів матеріалів
Не залишає байдужим українське експертне середовище питання взаємодії України та Росії в часі світової економічної кризи – круглий стіл “Росія та Україна: влада та суспільство в період економічної кризи” був покликаний дати відповідь на такі питання.
Загальною думкою українських та російських експертів стали висновки про відсутність ключової різниці від причинами кризи та стану справ для обох держав.
Україна має перманентно кризовий стан через проблеми у взаємодії гілок влади та владних спільнот – і ц дає нам переваги у швидкості перебудови та самоорганізації влади та суспільства до нових умов. Росія увійшла пізніше за часом у стан кризи – це пояснює більші кількісні показники втрат України, проте тісніша інтеграція із Заходом може дат швидші перспективи росту при стабілізації зовнішніх ринків.
Швидкість розвитку кризи в Росії набагато швидша – у жовтні могла бут абсолютна банківська катастрофа. Експертів ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1615 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

«День Европы» - это праздник, связанный с рождением Европейского Союза, праздник, появление которого свидетельствует о первом шаге на пути к миру, стабильности и процветанию Европы в целом.
«Дни Европы» представляют собой уникальный и прогрессивный проект современности, фестиваль народов и языков, карусель конкурсов и концертов, феерия подарков и, конечно же, море улыбок.
«Дни Европы» - это уникальная возможность всего за один день совершить увлекательный экскурс по всем странам Европы, почувствовать себя настоящим европейцем и ощутить на себе всю самобытность культуры и традиций, столь отдаленных от нас народов. Более того, для каждого из нас это возможность познакомится с интересными людьми, наладить новые связи и знакомства. Таким образом, не трудно заметить, что одним из наиболее характерных направлений фестиваля по существу является именно укрепление взаимопонимания и дружбы между ... Читати далі »
Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1728 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Німеччина посилено переймається справами позиціонування як краю науки. Розповсюдження німецьких набутків в освіті, знань та стандартів виведено у пріоритетні сфери зовнішніх зв’язків країни.
Для України існує кілька сфер науки, де така взаємодія була б максимально взаємовигідною. Наприклад, машинобудування – з огляду на історичний промисловий спадок та перспективи розвитку цієї галузі.
Реальним вираженям таких контактів стала взаємодія НТУУ “КПІ” та університету Отто-фон-Геріке (м. Магдебург). У рамках діяльності спільного факультету машинобудування цих ВНЗ відбувся перший випуск магістрів спеціальності. Лише 5 щасливчиків з 19 дісталися заповітної мети – захисту проекту та омріяного диплому.
Важливим є постійний моніторинг потреб промислових компаній України та Німеччини з метою спеціальної підготовки інженерів-фахівців для фірм.
 
Світличний Микола Євдокимович ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1500 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сімнадцять років тому Україна здобула свою незалежність, і близько п’ятнадцять з них веде активну співпрацю з Північноатлантичним альянсом. Проте, навіть через стільки років ми ще не є членами НАТО. За цей час питання євроатлантичної інтеграції набуло особливої ваги і трансформувалось у комплексну проблему українського суспільства, яка потребує неодмінного вирішення.
Питання євроатлантичної інтеграції є непростою та суперечливою темою для української політики. Попри тверді обіцянки політичних сил сприяти інтеграції до НАТО, за останні роки цей процес швидше загальмувався.
Так, вище керівництво України неодноразово проголошувало курс на Захід. В даному контексті мова іде про НАТО. Хоча говорити саме про «прагнення» важко, так як в залежності від зміни правлячої верхівки, отримуємо кожного разу «щось нове».
 Та ситуація, яку маємо сьогодні, вимагає покращення. Відсутність консенсусу політичних еліт навко ... Читати далі »

Категорії: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1578 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Під час засідання круглого столу провідних політиків та економістів за участі Олександра Кваснєвського, Григорія Немирі, Арсенія Яценюка, інших впливових експертів відбулася презентація рекомендацій щодо впровадження економічних та інституціональних реформ в Україні.
Рекомендації розроблені аналітично-дорадчим центром “Блакитної стрічки” – співфінансованого ЄС та ПРООН (
www.brc.undp.org.ua ). Цей центр функціонує від 2005 року. За платформу його діяльності взято Три звіти Комісії блакитної стрічки, Програму Уряду та План дій Україна-ЄС. Вона спрямована на мобілізацію потенціалу та єднання зусиль широкого кола національних та міжнародних партнерів для підтримки ринкових реформ та людського розвитку в Україні.
Рекомендації-2009 стосуються боротьби з корупцією, приватизації, вдосконалення управління держвласністю, корпоративного законод ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1562 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Географічне розташування Каспійського регіону, що знаходиться у Центральній Азії, дозволяє забезпечити комплекс транспортних і торгових шляхів Європа-Азія і Північ-Південь.
Актуальність даної проблеми полягає у тому, що за останні роки Каспійський басейн перетворився на один з найважливіших регіональних вузлів міжнародних проблем, в якому одночасно перетинаються геополітичні, економічні, а також військово-стратегічні інтереси провідних країн світу.
Постійно зростаюча увага США і їх союзників до цієї зони пов'язана з тим, що тут знаходиться найважливіший перетин світових енергетичних і товарних комунікацій у рамках найкоротших торгових шляхів Європа-Азія і Північ-Південь. Величезні природні ресурси, вигідне геостратегічне розташування і готовність місцевої еліти до проведення поступових реформ зробили республіки Закавказзя і Середньої Азії одним з ... Читати далі »
Категорії: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1659 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Актуальність спільних пошуків елітами України та Росії виходу з економічної кризи добре усвідомлюється та перебуває у центрі усіх останніх контактів на вищому рівні. Надзвичайно ефективною виявляє себе тут парламентська дипломатія, яка набагато більш безпосередньо дає можливість узгоджувати інтереси політичних та бізнесових еліт обох держав.
Саме такі спільні інтереси шукали представники депутатського корпусу в часі міжнародної конференції “Спільні інтереси України та Росії у розширенні співробітництва. Стратегії виходу з кризи”.

Парламентарі ознайомили один одного з наслідками впливу кризи на їх країни а потому перейшли до розгляду застосовуваних заходів для виходу з кризи. Причому увага була звернена на вектори двосторонньої співпраці з цією метою.
Ключовими висновками можемо вважати узгодження позицій щодо необхідності закладення у довгострокову економічну стратегію двох держав взаємодії у пріоритетних ... Читати далі »
Категорії: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1667 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На сучасному етапі особливого значення набувають ті наукові дослідження, результати яких можна використати в державотворчій практиці. Взаємодія влади і різних соціальних груп завжди відносились до актуальних проблем сучасного життя. Українське суспільство на протязі останніх п’ятнадцяті років перебуває у глибоких динамічних перетвореннях.
Студентство першим реагує на ці зміни та у свій бік стають індикатором суспільно-політичних процесів у нашій країні, що надає студентам більше значущу роль у сучасних умовах. Студентство по-перше, за для більш ефективного впливу на громадське життя намагається згуртуватися у об’єднання та різнопланові спілки, по-друге, саме держава проводить так звану молодіжну політику, на меті якої стає створення необхідних суспільно-економічних, політико-правових, організаційних умов та гарантій для суспільного становлення, як окремої молодої людини, так і всьо ... Читати далі »
Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 4083 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)

27 та 28 квітня 2009 року у київському готелі «Братислава» відбулась міжнародна конференція "Додаткові можливості "Східного Партнерства" для європейської інтеграції України і східних партнерів".  Учасники конференції мали можливість послухати доповіді представників з таких країн як Україна, Вірменія, Польща, Азербайджан, Молдова, Чеська Республіка та Швеція. Питання обговорювались в різних сесійних засіданнях. Головою кожного засідання призначався представник з іншої країни.
Робочі мови конференції: українська, російська та англійська.
Україна проходить надзвичайно складний період на шляху свого розвитку. Політичне економічне, соціальне…так хотілось би сказати процвітання та  піднесення, але, на жаль, факти залишаються фактами. Криза, яка охопила всі сфери життя нашої держави тільки прогресує. Згадується один анекдот: «Летить «криза» над США…каже: «Як же ш гарно я тут попрацювала…далі пролітає над ... Читати далі »
Переглядів: 1980 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Україна та Австрія мають великий історичний досвід двосторонніх відносин. Багато десятиліть значна частина нашої держави входило до складу Австрійської імперії. На сьогодні Австрійська республіка є важливим стратегічним партнером для України в багатьох сферах.
Одним з найважливіших напрямків двосторонньої співпраці між Україною та Австрією є сприяння останньої прагненням української держави вступити до Європейського Союзу. Відносини між країнами стосовно реалізації європейського вибору України набрали повного оберту після того, як з 1 січня 1995 р. Австрія стала повноправним членом ЄС.

Австрія є однією з небагатьох країн Західної Європи, які активно сприяють вступу України до простору Європейського Союзу. Для цього існує декілька причин:
1) центральне положення Австрії в Старому Світі;
2) Австрія має розвинуту інфраструктуру;
3) останнім часом в Україні збільшується присутність австрійських пром ... Читати далі »
Переглядів: 1970 | Дата: 21.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 »

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz