"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Четвер, 16.05.2024, 03:24
Головна » Архів матеріалів
Афанасьєв Ярослав Сергійович
Для кожної країни однією з найважливіших цілей є забезпечення власної безпеки. Звісно, й для України вона є прерогативою. Загалом безпеку можна поділити на три рівні – локальна, регіональна, глобальна.
Можна виділити багато видів загроз: терористична, ядерна, продовольча, інформаційна, енергетична, екологічна, демографічна. За ступенем небезпеки всі види можна поділити на жорсткі та м’які. [1]
В минулому країнам переважно доводилось вирішувати питання локального характеру такі як оборона кордонів, боротьба з сепаратизмом, з різного роду повстаннями, але у зв’язку з глобалізацією перед країнами постають нові питання, які потребують колективного вирішення. Це такі питання як міжнародний тероризм, наркоторгівля, торгівля людськими органами. Це призводить до створення різноманітних організацій таких як НАТО, ОДКБ, ШОС та ін ... Читати далі »
Категорії: Державна/міжнародна безпека | Переглядів: 2922 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В даній статті розглядається розвиток сучасних аналітичних центрів в Україні. Окрема увага приділяється українським національним особливостям мозкових центрів і короткому опису найважливіших з них.
В 2003 році Центр Разумкова провів дослідження на тему «Неурядові аналітичні центри в Україні: пропонування й попит». І як виявилося, дефініції «неурядовий аналітичний центр» в українському законодавстві немає.
Не фігурує таке словосполучення й у суворих формах статистичної звітності щодо об’єднань громадян. Тобто де-юре — інтелектуальне ядро третього сектора — нерозпізнаний артефакт, а ось де-факто — цілком конкретне явище, яке має дедалі більший вплив на суспільно-політичні процеси країни [8].
На даному етапі аналітичні центри перебувають у стадії становлення. Але головне те, що вони існують і діють, ставши одним із суб’єктів суспільно-політичного процесу в Україні. Є всі підстави затв ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 5720 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Не дивлячись на зміни у історичних обставинах, у способі мислення людини, уцілях і цінностях життя, потреби людину не змінилися так само як і психологічні аспекти людської психіки. Тому доцільно казати про систему цінностей людини, яка змінюється найповільніше.
Свідомість людини включає моральні, національні, соціальні, культурні, економічні, політичні цінності. На процес їх формування завжди впливали історичні обставини,звичаї, що склалися у суспільстві, оточуюче середовище, сім`я та близькі друзі, а на сьогоднішньому етапі можна казати і про вплив ЗМІ.
Сучасні ЗМІ впливають на трансформацію цінностей, диктуючи власні пріоритети. Так на передній план виходить не жінка-мати, а жінка-лідер, емансипована «бізнес- вумен», що у свою чергу впливає на формування інститутів сім`ї і призводить до трансформації соціальних цінностей.
Історично так склалося, що саме релігійний чинник, на рівн ... Читати далі »
Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 5043 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

The SPDU(u), like many similar projects in the CIS countries, was a travesty of all aspects of social democracy.
‘You can fool all of the people some of the time, some of the people all of the time, but you can’t fool all of the people all of the time.’
Abraham Lincoln

Over hundred years ago the ‘founding fathers’ of Ukrainian social democracy, Dragomanov and Franko, propounded social-democratic ideas that were adapted to the particular circumstances of the Ukrainian nation, and various social-democratic movements have subsequently existed on Ukrainian territory, within both the Austro-Hungarian and Russian empires. By the late 1990s – after independence in 1991 – three new social-democratic parties had appeared in Ukraine, of which the Social Democratic (United) Party of Ukraine (SDPU(u)) was the largest: it was one of the most influential parties in the country. In 1998 its former leader, Vas ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 3005 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (7)

30 листопада 2009 року відбувся круглий стіл: "Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС: зміна умов торгівлі та вплив на український бізнес".
Завдання круглого столу - представити основні зміни, які мають відбутися в законодавстві України у зв'язку зі створенням зони вільної торгівлі з ЄС та допомогти представникам бізнесу адаптуватися до цих змін.
Серед численних промовців на круглому столі були Анатолій Зленко, Олена Зеркаль, Ольга Шумило, Віктор Янєвський, Ігор Шевляков, Олена Омельченко, Олег Костенко, Неоніла Ткаченко, Людмила Ляшенко, Леонід Віткін та інші. Особливо яскравим та памятним завдяки фаховості стала участь Тараса Качка.
Україна та Європейський Союз ведуть переговори у кількох царинах, спрямовані на створення тісних економічних та політичних зв'язків у рамках нової посиленої угоди.
Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) покликана сприяти розвитку торгівельних відносин між Ук ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1529 | Дата: 02.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В Україні усталюється думка про те, що аграрний сектор економіки несе в собі непересічний потенціал конкурентоспроможності України на світових ринках. Понад те, від самого початку останньої глобальної економічної кризи лунали прогнози, що саме українське сільське господарство має найпевніші шанси вийти найменш ушкодженим з такої халепи завдяки сукупності переваг над іншими галузями економіки. Отже, тема розвитку агробізнесу є актуальною і широко обговорюваною.
25.11.2009 увінчала завершення сезону сільськогосподарських робіт конференція на тему "Результати порівняльного аналізу конкурентоспроможності підприємств ”. Організатором цікавої та непересічної події стала Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу ” (УАКБ), а місце проведення тематично максимально наблизили до землі – затишний фольклорний готельно-ресторанний комплекс "Козацький стан ”, що розташувався на шляху з Києва до Борисполя.

На всіх учас ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1998 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Наконец, дорогие друзья, могу с Вами поделиться результатами социального исследования «Есть ли место гендерным стереотипам в современном обществе?».
Цель исследования – выявить влияние стереотипов на отношения мужчин и женщин в обществе и семье, а также, насколько сильно влияют стереотипы на гендерное равенство, что является пропагандой гендерных стереотипов. Определить остроту проблемы гендерного неравенства и в каких сферах общественной жизни оно существует.

Итак, что же такое гендер и гендерное равенство?
Гендер - специфический набор культурных характеристик, которые определяют социальное поведение женщин и мужчин, их взаимоотношения между собой. Гендер, таким образом, относится не просто к женщинам или мужчинам, а к отношениям между ними, и к способу социального конструирования этих отношений, т.е. к тому, как общество "выстраивает" эти отношения взаимодействия полов в социуме.
... Читати далі »

Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1916 | Дата: 19.11.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

З 14 по 16 жовтня 2009 року в Києві відбулася щорічна україно-арабська конференція «Інвестиційні перспективи в Україні». У заході взяли участь понад 100 делегатів, серед яких – представники арабських компаній-інвесторів, що працюють у різних сферах бізнесу, а також компанії, зацікавлені у діловому співробітництві з арабськими партнерами.
Конференція мала на меті сприяння розвитку ділового співробітництва між  Україною та країнами арабського світу, пошук ефективних шляхів співпраці між українськими та арабськими компаніями.
Порядок денний заходу включав найбільш важливі та перспективні сфери співпраці в межах україно-арабського бізнес партнерства: будівництво, сільське госпо ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 2355 | Дата: 22.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

15 жовтня представники Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС»: Олена Іванців і Тетяна Касьян прийняли участь у прес-конференції Представництва Світового банку в Україні. На засіданні був презентований економічний огляд України, порушувались питання важливості проведення реформ в енергетичній сфері, удосконалення цінової політики, пенсійної реформи. 
Загалом представники Світового банку вважають, що "падіння закінчилося, українська економіка вже досягла дна", і тепер з’являються ознаки покращення ситуації.

Світовий банк поліпшив прогнозні показники зростання української економіки наступного року. За словами старшого економіста СБ Пабло Сааведри, падіння економічного рівня продовжуватиметься до кінця 2009 року, але позитивна динаміка ВВП вже  буде зафіксована в I кварталі 2010 року.
Основним чинником, здатним прискорити зростання економіки України в 2010 році, може стати поліпшення попиту на м ... Читати далі »

Категорії: Економіка | Переглядів: 1529 | Дата: 21.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

14 жовтня 2009 року у Верховній Раді України відбулись парламентські слухання на тему „Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці” за участю народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, представників дипломатичного корпусу, посли України в державах, де проживають найбільш чисельні українські громади, представники закордонних українських громадських організацій, духовенства, молодіжних громадських організацій та засобів масової інформації.
Лігу політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" на слуханнях представляли: виконавчий секретар Ліги Олена Іванців, голови департаментів та відділів Ліги Тетяна Касьян, Світлана Доценко, Роман Добровольський, В’ячеслав Гілязов, а також спеціалісти департаменту з питань європейської інтеграці ... Читати далі »
Категорії: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1405 | Дата: 20.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 »

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz