"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Неділя, 19.05.2024, 21:30
Головна » Політика
В даній статті розглядається розвиток сучасних аналітичних центрів в Україні. Окрема увага приділяється українським національним особливостям мозкових центрів і короткому опису найважливіших з них.
В 2003 році Центр Разумкова провів дослідження на тему «Неурядові аналітичні центри в Україні: пропонування й попит». І як виявилося, дефініції «неурядовий аналітичний центр» в українському законодавстві немає.
Не фігурує таке словосполучення й у суворих формах статистичної звітності щодо об’єднань громадян. Тобто де-юре — інтелектуальне ядро третього сектора — нерозпізнаний артефакт, а ось де-факто — цілком конкретне явище, яке має дедалі більший вплив на суспільно-політичні процеси країни [8].
На даному етапі аналітичні центри перебувають у стадії становлення. Але головне те, що вони існують і діють, ставши одним із суб’єктів суспільно-політичного процесу в Україні. Є всі підстави затв ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 5722 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

The SPDU(u), like many similar projects in the CIS countries, was a travesty of all aspects of social democracy.
‘You can fool all of the people some of the time, some of the people all of the time, but you can’t fool all of the people all of the time.’
Abraham Lincoln

Over hundred years ago the ‘founding fathers’ of Ukrainian social democracy, Dragomanov and Franko, propounded social-democratic ideas that were adapted to the particular circumstances of the Ukrainian nation, and various social-democratic movements have subsequently existed on Ukrainian territory, within both the Austro-Hungarian and Russian empires. By the late 1990s – after independence in 1991 – three new social-democratic parties had appeared in Ukraine, of which the Social Democratic (United) Party of Ukraine (SDPU(u)) was the largest: it was one of the most influential parties in the country. In 1998 its former leader, Vas ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 3007 | Дата: 02.02.2010 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (7)

Четыре столицы стран СНГ – Киев, Москву, Кишинев и Тбилиси 15 октября объединил телемост экс-президента Украины Леонида Даниловича Кучмы, организованный РИА-Новости в Киеве. Журналисты крупных национальных СМИ этих четырех стран,  среди которых и представители издания "Часопис "ДИПКОРПУС" Тарселли Витторио и Доценко Светлана. Журналисты имели возможность в онлайн-режиме задать свои вопросы экс-главе страны, обсудить проблемы и перспективы грядущих выборов президента Украины, влияние их результатов на социально-экономическое и политическое положение в стране, а также на изменение внешнеполитического курса Украины.
Леонид Кучма охарактеризовал значение президентских выборов для страны, а также дал свою личную оценку к ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 1306 | Дата: 20.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

22 травня 2009 року відбувся Другий конгрес політологів України, головною темою обговорень якого стала трансформація влади в сучасній Україні, її специфіка і перспективи.
За сучасної ситуації в нашій державі надзвичайно важливо, аби поступово постала авторитетна та незалежна група фахівців з політології, які могли неупереджено аналізувати та прогнозувати ситуацію, будучи вільними від побічних завдань, як-от "чорний піар" чи демагогія.

На жаль, фахівці, які обрали політологію за своє життєве поприще з одного боку не мають авторитетного впливу на державних керманичів, а з іншого, не маючи якихось інших джерел фінансування, мусять виконувати політичні проекти та замовлення, керуючись недолугими смаками теперішніх можновладців.
Отже, один з виходів може полягати у створенні постійно діючого середовища спілкування політологів, що вважають себе відповідальними за ситуацію в державі. Такий політпростір мусить об' ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 1609 | Дата: 22.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Просторові межі завжди визначаються за низкою ознак: геолого-географічних, історико-етнографічних, адміністративних, етнодемографічних та інших. Автор застосувала узвичаєний в дослідницькій практиці метод нашарування різних ознак для межування.
Геолого-географічна ознака. Виокремлення регіону Українського Північного Приазов’я враховує його геолого-географічні особливості. Це – південно-східна частина Українського або Азово-Подільського кристалічного масиву. Вона обмежена розломами, розташована на півночі від Азовського моря і включає дві окремі геолого-географічні зони – Дніпровський масив та Приазовський.

Відповідно до природно-географічного чинника виокремлюється Приазовська височина й Приазовська низовина. Приазовська височина на південному сході України в межах Донецької та Запорізької областей відповідає південно-східному виступові Українського кристалічного масиву. На півночі височина межує з Придніпров ... Читати далі »

Категорії: Політика | Переглядів: 2318 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Значение молодежи в развитии человеческого сообщества тяжело переоценить, так как все его наилучшие ожидания непременно связывались с молодежью, грядущими поколениями. Можно гордиться молодежью, порицать ее или вообще не замечать ее существования.
 Однако нельзя не считаться с молодежью, с ее потенциалом, идеалами, интересами, ожиданиями, с ее радикализмом и нетерпимостью ко всему обманчивому и ошибочному, с ее откровенностью и прямотой, с ее безапелляционностью и неумением часто внимательно прислушиваться к старшим.
На сегодня в социальной политике Украины все еще преобладают пассивные, деструктивные мероприятия, адресованные наиболее чувствительным категориям населения. Эта политика, в особенности относительно молодежи, - ошибочная. Не потому лишь, что государственный карман небольшой и экономика маломощна. Ныне, в так называемый переходный ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 8792 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 4.3/3 | Коментарі (3)

7 травня в конференц-залі Національної академії наук України за підтримки Бюро ради Європи в Україні відбувся круглий стіл Європейської комісії проти расизму та нетерпимості (ЄКРН) в Україні. Даний круглий стіл є одним із серії національних круглих столів, які ЄКРН проводить в державах-членах ради Європи в рамках Програми дій стосовно зв’язків з громадським суспільством.
Такі національні круглі столи проводяться після оприлюднення ЄКРН моніторингової доповіді про країну, в якій Комісія всебічно аналізує ситуацію з расизмом та нетерпимістю в кожній країні та вносить пропозиції щодо подолання визначених проблем. Метою круглих столів є стимулювання обговорення цієї проблематики в урядових колах, серед науковців, представників громадських організацій, журналістів.
Для Ук ... Читати далі »

Категорії: Політика | Переглядів: 1435 | Дата: 08.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Микита Юхимович Шаповал (М. Сріблястий) – член Української Центральної ради, генеральний секретар і міністр урядів Української Народної Республіки, доктор соціології та засновник Українського соціологічного інституту у Празі, талановитий публіцист, поет та літературний критик, справжній патріот Української державності.
Саме низка його друкованих виступів лягла в основу так званого «хатянства» – вельми помітного на той час радикального напряму української громадянсько-політичної та літературно-мистецької думки. У своїх публікаціях він поєднував ідею прилучення українського суспільства до модерної світової цивілізації із боротьбою проти етнографічно зацикленого українофільства та українського лібералізму. Водночас відстоюючи національний характер вітчизняної культури. Він ідейно спрямував рух української інтелігенції не лише до культурництва, а й до політичної боротьби.
З ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 2469 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання налагодження ефективної взаємодії між українською спецслужбою та інституціями громадянського суспільства України перебувала у фокусі обговорень у часі ІІ-ї міжнародної конференції “Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб”, що проводилася за сприяння СБУ, Національного інституту проблем міжнародної безпеки при РНБОУ, Женевського центру демократичного контролю над збройними силами та Офісу зв’язку НАТО в Україні.
Головним враженням, винесеним учасниками можна вважати гордість за існуючий рівень відкритості у відносинах між СБУ, журналістським середовищем та українською громадськістю. Власне, було відмічено, що після піку падіння довіри до спецслужби наприкінці 2008 року, настав період стабілізації, а після визволення екіпажу “Фаїни” почався помітний ріст авторитету. Нині навіть у правозахисників не існує суттєвих претензій до роботи служби.
На форумі лунало чимало ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 1318 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz