"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Неділя, 28.04.2024, 16:06
Головна » 2009 » Травень » 2 » Україно-японська співпраця у сфері інновацій
Україно-японська співпраця у сфері інновацій
15:26

У часі економічної кризи Україна шукає інноваційні шляхи вирішення проблем. Криза мусить стати поштовхом для потужних інституціональних перетворень. Нарада з питань українсько-японського співробітництва у сфері технологій, що відбулася днями у Кабінеті міністрів України за участі українських урядовців та представників японських корпорацій “Мицубисі” та “Сумімото” пролила світло на подібні перспективи.
Юлія Тимошенко ще у березні у часі візиту до Країни сонця, що сходить, досягла домовленості про співпрацю у застосуванні енергозабезпечення і екологічно чистих технологій при реконструкції та модернізації теплозабезпечення України. Так, Україна передала Японії певну частину квот на викиди озоноруйнуючих речовин, а остання зобов’язалася надавати новітні технології у галузі енергетики.
Окрім того, співпраця з Японією може принести неабиякі досягнення.  Перспективи будівництва компактних економічних вугільних електростанцій, що економлять територію, є більш ефективним та на 30 % менше викидають забруднюючих речовин.
Перспективною є заміна звичних котелень тепловими насосами різної потужності “Міцубісі”, що працюють на річковій та морській воді (ККД-200 %). Насоси встановлюються побіля меткомбінатів та працюють за рахунок перекачування води градирень (пристрої для охолодження води струменем повітря) (фактично темп-ра 35 %) та збільшує її до 70%.
Таким чином ми можемо обігрівати житлові мікрорайони і, за оптимістичним сценарієм, навіть відійти населенню від використання газу. Деякі деталі агрегатів можуть виготовляти навіть на Україні.
Вітрогенератори “Міцубісі” мають 35-річний досвід використання. Потужність їх 1000 та 2400 Квт. Також є перспективи організації виробництва в країні.
Немає аналогів і перспективам впровадження економічного газо-поршньового двигуна для перекачування газу трубопроводами. Термін окупності – 2 роки.
Також для потужних підприємств можливий варіант когенерації з використанням двигуна “Міцубісі” Не новою є ідея побудови сміттєпереробного заводу – нещодавно японці побудували 2 заводи з потужністю переробки 450 тон сміття на день. У Києві за добу накопичується до 2500 тон – і це відкриває перспективу буд-ва 5 аналогічних заводів. Сміття завантажуватиметься на них автоматично з спецавтомобілів, де спалюється у котлах. Тепло використовується для підігріву води, якої вистачає на забезпечення 1700 сімей. Доречи, технологія передбачає бездимове спалення – розміщуй завод хоч у центі міста.
Так само, проблемні промислові відходи, як-от шини, пластик, ін. можуть біти утилізовані з мінімальними наслідками для навколишнього природного середовища при використанні відповідних модифікацій устаткування.
Навіть каналізаційні відходи не залишилися поза оком кмітливих японців – спалюються висушені і нечистоти. За день сучасне обладнання із 100 перероблених тон відходів дає 1 тону палива. Японцям пропонують і добудову метрополітену у Донецьку та Дніпропетровську. Обладнання та транспортні засоби ми очікуємо дістати з Японії, а ось виконання робіт – за нашими співгромадянами.
Вирішення енергетичних проблем дозволить зменшити споживання природного газу а, отже, зміцнити енергетичну незалежність України, сприятиме розвитку науки, підтримці статусу країни передових технологій.

Категорія: Економіка | Переглядів: 1712 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 1
17.09.2012
1. Володимир [Матеріал]
Если наладить сотрудничество с Японией, можно будет вывести его на новый, более высокий уровень, в особенности дипломатических и торговых отношений. Вопрос сейчас стоит в том, как именно это сделать. Экономика Японии является сейчас одной из первых в мире (!) - следовательно, сотрудничество с такой страной нам сейчас не помешает.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz