"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
П`ятниця, 29.03.2024, 10:00
Головна » 2009 » Травень » 09

Надзвичайно актуальною проблемою молодіжної політики нашої держави вважається соціалізація сучасної молоді. У ході процесу соціалізації у особистості формується картина світу, досвід діяльності, спілкування – тобто повноцінного життя індивіда у суспільстві. Це робить соціалізацію молоді важливим суспільним феноменом, налагодженість та якість якого впливає на широкий комплекс показників суспільства – від матеріального благополуччя до демографічного стану.
Нинішнє покоління молоді часто вважають вільним від визначених ціннісних, моральних орієнтирів та традицій. Це є великою проблемою для нашого суспільства, яке зазнає трансформації, особливо у нашому регіоні, населення якого має порівняно нетривалі історичні корені на даній території, а також у масі пасивне у релігійному плані. З іншого боку, незаповнену порожнину у ніші та свідомості молодого покоління цілком можливо заповнити, проте для цього потрібні сприятливі ... Читати далі »

Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1904 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Просторові межі завжди визначаються за низкою ознак: геолого-географічних, історико-етнографічних, адміністративних, етнодемографічних та інших. Автор застосувала узвичаєний в дослідницькій практиці метод нашарування різних ознак для межування.
Геолого-географічна ознака. Виокремлення регіону Українського Північного Приазов’я враховує його геолого-географічні особливості. Це – південно-східна частина Українського або Азово-Подільського кристалічного масиву. Вона обмежена розломами, розташована на півночі від Азовського моря і включає дві окремі геолого-географічні зони – Дніпровський масив та Приазовський.

Відповідно до природно-географічного чинника виокремлюється Приазовська височина й Приазовська низовина. Приазовська височина на південному сході України в межах Донецької та Запорізької областей відповідає південно-східному виступові Українського кристалічного масиву. На півночі височина межує з Придніпров ... Читати далі »

Категорії: Політика | Переглядів: 2292 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Значение молодежи в развитии человеческого сообщества тяжело переоценить, так как все его наилучшие ожидания непременно связывались с молодежью, грядущими поколениями. Можно гордиться молодежью, порицать ее или вообще не замечать ее существования.
 Однако нельзя не считаться с молодежью, с ее потенциалом, идеалами, интересами, ожиданиями, с ее радикализмом и нетерпимостью ко всему обманчивому и ошибочному, с ее откровенностью и прямотой, с ее безапелляционностью и неумением часто внимательно прислушиваться к старшим.
На сегодня в социальной политике Украины все еще преобладают пассивные, деструктивные мероприятия, адресованные наиболее чувствительным категориям населения. Эта политика, в особенности относительно молодежи, - ошибочная. Не потому лишь, что государственный карман небольшой и экономика маломощна. Ныне, в так называемый переходный ... Читати далі »
Категорії: Політика | Переглядів: 8773 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 4.3/3 | Коментарі (3)

Ліга політологів міжнародників "ДИПКОРПУС" від початку свого існування позиціонувала себе як корпоративна організація фахівців у сфері міжнародних відносин. Апріорно така постановка передбачає правозахисну діяльність. Визначальною особливістю положення Ліги "ДИПКОРПУС" було знаходження центру підготовки міжнародників не у столиці країни. Отже, молодь позбавлялася можливості "легких" контактів з численними іноземними дипломатами та відвідин тематичних заходів міжнародної тематики, що масового відбуваються, наприклад, у столиці та слугують чудовою базою практики.
Згодом, з розширенням пріоритетів роботи (від студентської організації у Маріупольському державному гуманітарному університету до всеукраїнського проекту), збільшився і перелік питань, яким переймалися учасники Ліги - легати.
Від початку організація почала боротьбу за сприяння професійному становленню молодих фахівців-міжнародників. Оскільки історія цієї ... Читати далі »

Категорії: Громадянське суспільство | Переглядів: 1460 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz