"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Вівторок, 19.03.2024, 07:06
Головна » Економіка
 В суботу, 29 січня 2011 року відбулась наймасштабніша бізнес-дискусія в історії країни, де обговорювався Всесвітній Економічний Форум у Давосі. Бізнес-дискусія «Давос 2011: погляд з України» мала формат телемоста між Києвом, Дніпропетровськом та Львовом з прямою веб-трансляцією. В обговоренні взяли участь майже двісті топ-менеджерів та власників українських та міжнародних компаній, аналітиків, економістів.
Перша спроба українського обговорення Давосу показала, що український бізнес намагається самостійно аналізувати свої перспективи та відчуває себе активним учасником глобальних подій: найбільшу частину вщерть заповнених аудиторій складали саме представники бізнесу. Найважливішим відкриттям обговорення було те, що позиції учасників у всіх трьох аудиторіях не були антагоністичними у баченні загальноукраїнської с ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1344 | Дата: 02.02.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Старко О.В., легат Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС". Італія та Сполучені Штати Америки вважаються тісними торгівельними партнерами, що підтверджується їхніми розвиненими та взаємовигідними економічними зв’язками.
На сучасному етапі спостерігається збільшення масової частки італійського імпорту в американській економіці, що значно перевищує експорт зі США до Італії. Така тенденція намітилася ще на початку 90-х рр. і з того часу лише прогресує. Саме Америка допомогла італійському господарству позбутись величезного товарного дефіциту і виступила потужним стимулом розвитку як зовнішньої торгівлі, так і виробничої сфери цієї країни [1]. На думку автора, саме економічне співробітництво зі США стало одним з вагомих факторів становлення Італії як розвиненої капіталістичної країни, члена т.зв. «Великої вісімки» й важливого для європейського та загальносвітового ринків гравця. Актуаль ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 3068 | Дата: 10.09.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

30 листопада 2009 року відбувся круглий стіл: "Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС: зміна умов торгівлі та вплив на український бізнес".
Завдання круглого столу - представити основні зміни, які мають відбутися в законодавстві України у зв'язку зі створенням зони вільної торгівлі з ЄС та допомогти представникам бізнесу адаптуватися до цих змін.
Серед численних промовців на круглому столі були Анатолій Зленко, Олена Зеркаль, Ольга Шумило, Віктор Янєвський, Ігор Шевляков, Олена Омельченко, Олег Костенко, Неоніла Ткаченко, Людмила Ляшенко, Леонід Віткін та інші. Особливо яскравим та памятним завдяки фаховості стала участь Тараса Качка.
Україна та Європейський Союз ведуть переговори у кількох царинах, спрямовані на створення тісних економічних та політичних зв'язків у рамках нової посиленої угоди.
Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) покликана сприяти розвитку торгівельних відносин між Ук ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1516 | Дата: 02.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В Україні усталюється думка про те, що аграрний сектор економіки несе в собі непересічний потенціал конкурентоспроможності України на світових ринках. Понад те, від самого початку останньої глобальної економічної кризи лунали прогнози, що саме українське сільське господарство має найпевніші шанси вийти найменш ушкодженим з такої халепи завдяки сукупності переваг над іншими галузями економіки. Отже, тема розвитку агробізнесу є актуальною і широко обговорюваною.
25.11.2009 увінчала завершення сезону сільськогосподарських робіт конференція на тему "Результати порівняльного аналізу конкурентоспроможності підприємств ”. Організатором цікавої та непересічної події стала Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу ” (УАКБ), а місце проведення тематично максимально наблизили до землі – затишний фольклорний готельно-ресторанний комплекс "Козацький стан ”, що розташувався на шляху з Києва до Борисполя.

На всіх учас ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1984 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 14 по 16 жовтня 2009 року в Києві відбулася щорічна україно-арабська конференція «Інвестиційні перспективи в Україні». У заході взяли участь понад 100 делегатів, серед яких – представники арабських компаній-інвесторів, що працюють у різних сферах бізнесу, а також компанії, зацікавлені у діловому співробітництві з арабськими партнерами.
Конференція мала на меті сприяння розвитку ділового співробітництва між  Україною та країнами арабського світу, пошук ефективних шляхів співпраці між українськими та арабськими компаніями.
Порядок денний заходу включав найбільш важливі та перспективні сфери співпраці в межах україно-арабського бізнес партнерства: будівництво, сільське госпо ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 2345 | Дата: 22.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

15 жовтня представники Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС»: Олена Іванців і Тетяна Касьян прийняли участь у прес-конференції Представництва Світового банку в Україні. На засіданні був презентований економічний огляд України, порушувались питання важливості проведення реформ в енергетичній сфері, удосконалення цінової політики, пенсійної реформи. 
Загалом представники Світового банку вважають, що "падіння закінчилося, українська економіка вже досягла дна", і тепер з’являються ознаки покращення ситуації.

Світовий банк поліпшив прогнозні показники зростання української економіки наступного року. За словами старшого економіста СБ Пабло Сааведри, падіння економічного рівня продовжуватиметься до кінця 2009 року, але позитивна динаміка ВВП вже  буде зафіксована в I кварталі 2010 року.
Основним чинником, здатним прискорити зростання економіки України в 2010 році, може стати поліпшення попиту на м ... Читати далі »

Категорії: Економіка | Переглядів: 1519 | Дата: 21.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кредитные союзы, в отличиее от украинских банков, сенсационно стойко перенесли атаку мирового финансового кризиса, хотя, безусловно, кризисные явления, вызванные мировым финансовым кризисом оказывают чрезвычайно негативное влияние на их деятельность.
На данный момент в Государственном реестре финансовых услуг зарегистрировано более 820 кредитных союзов представляющих из себя потребительский кооператив, созданный физическими лицами для финансовой взаимопомощи, имеющих широкую филиальную сеть для обслуживания своих клиентов по всей стране. На момент 1 января 2009 года кредитные союзы Украины объединяли более 2,6 млн. членов, их суммарные активы составляли более 6 млрд. гривен, а общий кредитный портфель превышал 5,5 млрд. гривен.
Следует отметить, что в условиях кризиса кредитные союзы показали свою большую надежность и стабильность чем банковская система. На данный момент на грани выживания нах ... Читати далі »

Категорії: Економіка | Переглядів: 1645 | Дата: 16.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У часі економічної кризи Україна шукає інноваційні шляхи вирішення проблем. Криза мусить стати поштовхом для потужних інституціональних перетворень. Нарада з питань українсько-японського співробітництва у сфері технологій, що відбулася днями у Кабінеті міністрів України за участі українських урядовців та представників японських корпорацій “Мицубисі” та “Сумімото” пролила світло на подібні перспективи.
Юлія Тимошенко ще у березні у часі візиту до Країни сонця, що сходить, досягла домовленості про співпрацю у застосуванні енергозабезпечення і екологічно чистих технологій при реконструкції та модернізації теплозабезпечення України. Так, Україна передала Японії певну частину квот на викиди озоноруйнуючих речовин, а остання зобов’язалася надавати новітні технології у галузі енергетики.
Окрім того, співпраця з Японією може принести неабиякі досягнення.  Перспективи будівництва компактних економі ... Читати далі »

Категорії: Економіка | Переглядів: 1704 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Не залишає байдужим українське експертне середовище питання взаємодії України та Росії в часі світової економічної кризи – круглий стіл “Росія та Україна: влада та суспільство в період економічної кризи” був покликаний дати відповідь на такі питання.
Загальною думкою українських та російських експертів стали висновки про відсутність ключової різниці від причинами кризи та стану справ для обох держав.
Україна має перманентно кризовий стан через проблеми у взаємодії гілок влади та владних спільнот – і ц дає нам переваги у швидкості перебудови та самоорганізації влади та суспільства до нових умов. Росія увійшла пізніше за часом у стан кризи – це пояснює більші кількісні показники втрат України, проте тісніша інтеграція із Заходом може дат швидші перспективи росту при стабілізації зовнішніх ринків.
Швидкість розвитку кризи в Росії набагато швидша – у жовтні могла бут абсолютна банківська катастрофа. Експертів ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1612 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Німеччина посилено переймається справами позиціонування як краю науки. Розповсюдження німецьких набутків в освіті, знань та стандартів виведено у пріоритетні сфери зовнішніх зв’язків країни.
Для України існує кілька сфер науки, де така взаємодія була б максимально взаємовигідною. Наприклад, машинобудування – з огляду на історичний промисловий спадок та перспективи розвитку цієї галузі.
Реальним вираженям таких контактів стала взаємодія НТУУ “КПІ” та університету Отто-фон-Геріке (м. Магдебург). У рамках діяльності спільного факультету машинобудування цих ВНЗ відбувся перший випуск магістрів спеціальності. Лише 5 щасливчиків з 19 дісталися заповітної мети – захисту проекту та омріяного диплому.
Важливим є постійний моніторинг потреб промислових компаній України та Німеччини з метою спеціальної підготовки інженерів-фахівців для фірм.
 
Світличний Микола Євдокимович ... Читати далі »
Категорії: Економіка | Переглядів: 1498 | Дата: 02.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

1 2 »

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz