"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Неділя, 28.04.2024, 09:29
Головна » 2009 » Травень » 2 » Спільні інтереси України та Росії у розширенні співробітництва - знайти стратегії виходу з кризи
Спільні інтереси України та Росії у розширенні співробітництва - знайти стратегії виходу з кризи
11:42
Актуальність спільних пошуків елітами України та Росії виходу з економічної кризи добре усвідомлюється та перебуває у центрі усіх останніх контактів на вищому рівні. Надзвичайно ефективною виявляє себе тут парламентська дипломатія, яка набагато більш безпосередньо дає можливість узгоджувати інтереси політичних та бізнесових еліт обох держав.
Саме такі спільні інтереси шукали представники депутатського корпусу в часі міжнародної конференції “Спільні інтереси України та Росії у розширенні співробітництва. Стратегії виходу з кризи”.

Парламентарі ознайомили один одного з наслідками впливу кризи на їх країни а потому перейшли до розгляду застосовуваних заходів для виходу з кризи. Причому увага була звернена на вектори двосторонньої співпраці з цією метою.
Ключовими висновками можемо вважати узгодження позицій щодо необхідності закладення у довгострокову економічну стратегію двох держав взаємодії у пріоритетних галузях через визначення таких пріоритетів торгівельно-економічної співпраці, а також розвиток міжрегіонального партнерства.
Не залишилися поза увагою і проблемні питання – загальна критика прийнятого свого часу постулату про всесильність вільного ринку, численні бюрократичні перепони у міжнародній кооперації, неефективному виконанні чинного законодавства, труднощі митного контролю за рухом капіталів, товарів, людської сили.
Серед шляхів досягнення стабілізації в економіці обох держав особливо заслуговує на увагу рішення сприяти розвитку наукового та науково-технічного співробітництва, виробничої кооперації у наукомістких та інших життєво важливих галузях на сонові власних високих технологій з метою диверсифікації виробництва та забезпечення високої конкурентноздатності українських та російських товарів. Не обійшли увагою і питання ефективного розподілу праці на економічному просторі 2 країн, а також курс на стимулювання імпортозамісних, енергоефективних та екологічно прийнятних виробництв та технологій.
Задля виконання зазначених та інших задач депутати домовилися створити Координаційну Раду промисловців та підприємців України та Росії.
 
Світличний М.Є., експерт Ліги "ДИПКОРПУС"
Категорія: Міжнародні відносини/Зовнішня політика України | Переглядів: 1672 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz