"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Субота, 27.04.2024, 19:02
Головна » 2009 » Травень » 2 » Росія та Україна: влада та суспільство в період економічної кризи
Росія та Україна: влада та суспільство в період економічної кризи
13:54
Не залишає байдужим українське експертне середовище питання взаємодії України та Росії в часі світової економічної кризи – круглий стіл “Росія та Україна: влада та суспільство в період економічної кризи” був покликаний дати відповідь на такі питання.
Загальною думкою українських та російських експертів стали висновки про відсутність ключової різниці від причинами кризи та стану справ для обох держав.
Україна має перманентно кризовий стан через проблеми у взаємодії гілок влади та владних спільнот – і ц дає нам переваги у швидкості перебудови та самоорганізації влади та суспільства до нових умов. Росія увійшла пізніше за часом у стан кризи – це пояснює більші кількісні показники втрат України, проте тісніша інтеграція із Заходом може дат швидші перспективи росту при стабілізації зовнішніх ринків.
Швидкість розвитку кризи в Росії набагато швидша – у жовтні могла бут абсолютна банківська катастрофа. Експертів вразила швидкість переходу до кризи від стану добробуту. І від Росії на разі залежить, чи вийде вона  з кризи із старою економікою, що не гарантує розвитку? Системи підтримки російської економіки з резерву  конечні і що робити, коли вони закінчаться.
Наприклад, Китай та США використовують час кризи для оновлення технологій, створення нової економіки.
Ліберальна модель без ефективного державного регулювання не дає можливості виходу з кризи.
Російський бізнес – компрадорський і це позбавляє його можливості піклування про народ та російську економіку.
Українська журналістика на зальну думку є більш вільною від російської, проте не використовує сповна засоби пропаганди. А на виході це дає враження про критичніший стан справ в українській економіці.
Звісно, ефективним вважається взаємодія двох штих тісно пов’язаних країн і у пошуку виходу з кризи, проте серед росіян на разі надто поширене незадоволення Україною та хибними думками про державу як ворога.
Одне з таких питань – НАТО – Росія втрачатиме Чорноморський регіон, що для неї завжди був основою геополітичної стратегії. Разом з іншими каталізаторами питання НАТО спричиняє до роздумів про розпад Росії.
У внутрішній політиці України жодний політичний діяч не є прийнятним для Росії, вони обрали шлях прив’язки до менталітету – збереженням російськомовного простору росіяни збираються компенсувати контроль над населенням.
 
Світличний Микола Євдокимович, експерт Ліги "ДИПКОРПУС"
Категорія: Економіка | Переглядів: 1621 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz