"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Четвер, 02.05.2024, 07:03
Головна » 2010 » Жовтень » 12 » Студенти-правники взяли участь у Всеукраїнському таборі з навчання громадській діяльності
Студенти-правники взяли участь у Всеукраїнському таборі з навчання громадській діяльності
21:40
Цими вихідними в Києві керівники осередків та основних напрямків діяльності Ліги студентів Асоціації правників України взяли участь у Всеукраїнському таборі з навчання громадській діяльності за підтримки Юридичної компанії «Ващенко, Бугай та Партнери».
Старт – із зустрічей з відомими особистостями
Під час першого дня табору було проведено зустрічі з відомими українськими політиками та юристами в приміщенні Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Яскравим початком програми заходу стала зустріч з Анатолієм Гриценком, народним депутатом України, головою Комітету з питань національної безпеки і оборони. Політик розмовляв зі студентами про особистість лідера та його можливості виходу з кризових ситуацій. Він зазначив, що лідер повинен мати три риси: власне стратегічне бачення сфери роботи, спроможність знайти ефективну команду, можливість задати систему цінностей та її витримати у своїй діяльності. Також пан Гриценко спілкувався з учасниками про актуальні питання державної політики: інформаційну свободу, стан військової сфери, соціальні гарантії для української молоді. Депутат зазначив: «Вступ повинен бути лише за знаннями, без ніяких пільг».
Далі відбулася зустріч з Мариною Ставнійчук, екс-заступницею Голови Секретаріату Президента України Віктора Ющенка, членом Венеціанської комісії. Відома жінка-юрист розповіла про практику Венеціанської комісії та проблеми конституційного процесу в Україні. 
Також учасники заходу поспілкувалися з Миколою Мельником, керівником служби Голови Верховного суду України, доктором юридичних наук. Він поговорив зі студентами про фактори просування в кар’єрі юриста та недоліки в діяльності Верховного суду України. Юрист зазначив, що студентам-правникам потрібно займатися науковою діяльністю: «Науковий ступінь є визначальним при кар’єрному просуванні у державній службі та в приватній практиці».
До спілкування з студентами долучилися юристи-практики: Сергій Козьяков, старший партнер Адвокатського об’єднання «Волков, Козьяков і партнери»; Василь Кисіль, старший партнер Юридичної фірми «Василь Кисіль і партнери»; Сергій Власенко, адвокат, народний депутат України. Пан Кисіль зазначив, що потрібно ґрунтовно опановувати правові дисципліни на перших курсах університету, хоча й не забувати про майбутнє працевлаштування: «Якщо студент на другому курсі працює – це погано, але якщо на 4-5 курсі не працює – ще гірше».
Перший день табору завершився прогулянкою по вечірньому Києві та неформальним спілкуванням студентів-правників.
 
Як стати громадським діячем та успішним юристом?
З самого початку другого дня табору студенти занурилися у вивчення головних аспектів роботи Ліги. Голова Ліги студентів Асоціації правників України Ярина Мильович розповіла про основні засади діяльності Ліги та вимоги до організації і проведення заходів. Далі про основи фандрейзингу активістам розповіли Олеся Холопік, радник Голови Ліги студентів АПУ, та Юлія Патій, фандрейзер Ліги. Про проблеми та перспективи розвитку Ліги з активістами організації поспілкувався Денис Бугай, адвокат, партнер Юридичної компанії «Ващенко, Бугай та Партнери». Він відзначив основні критерії оцінки роботи Ліги: кількість залучених членів, проведені заходи, залучені фінанси та активна участь в інформаційному просторі.
Відома громадська діячка Євгенія Малих, член Національного комітету громадської кампанії «Молодіжна варта», екс-керівник Студентської ради Києва, навчала учасників табору основам менеджменту громадської діяльності. Велику увагу вона приділила поняттю роботи над проектами: «Основними рисами проекту є наявність його початку та кінця, одноразовість виконання, результат в якості унікального продукту» - зазначила пані Малих.
Далі студенти-правники зустрілися з Іриною Нікітіною, виконавчим директором Юридичної компанії «Magisters», виконавчим директором Асоціації правників України у 2004-2007 роках. Вона особливо наголосила на питанні передачі лідерської позиції: «При передачі лідерства потрібно обов’язково зберігати рівень якості роботи».
Також активісти Ліги поспілкувалися з Валентином Загарією, адвокатом, керуючим партнером Юридичної фірми "Spenser & Kauffmann”, та Миколою Очкольда, адвокатом, керуючим партнером Адвокатської компанії «Легітимус». Пан Микола розповідав про основні прийоми тайм-менеджменту: «Плануйте не більше 50% свого робочого часу в день, іншу частину залишайте на незаплановані заходи. Також плануйте 20% тих справ, що дають вам особистий результат».
Насичений день завершився святковою вечіркою, де студенти мали змогу поспілкуватися з юристами в неформальній атмосфері. Сюрпризом для всіх стала поява Ярослава Петрова, засновника Ліги студентів АПУ.
 
Студенти-правники, піартеся!
Третій день табору відзначився багатьма тренінгами від керівників напрямків Ліги та відомих маркетологів й журналістів. Про основи PR-діяльності Ліги студентів розповіла Наталя Мажарова, прес-секретар Ліги. Далі керівники напрямків діяльності Ліги поділилися планами та перспективами у своїх напрямах: Вікторія Котик, заступник голови Ліги;  Любов Нємкова, керівник центру корпоративних програм; Ксенія Мяснянкіна, керівник центру соціальних програм; Мар’яна Легоцька, керівник напрямку міжнародної освіти та міжнародних відносин.
Кульмінацією останнього дня табору став майстер-клас Ілони Довгань, журналістки, ведучої телеканалу «1+1». Вона ділилася численними порадами щодо мистецтва публічного виступу та спілкування зі ЗМІ: «Для  вдалого виступу важливими є широкий кругозір, знання теми, про яку ви говорите та підкреслення основних аспектів промови».
Наостанок Тетяна Бенько та Світлана Новікова,, партнери Legal Marketing Solutions, розповіли студентам про основи маркетингової діяльності.
Після закриття заходу учасники вирушили у свої осередки – втілювати нові ідеї і ділитися знаннями…

Ольга Лучка, Мажарова Наталя 
За матеріалами www.ligauba.org.ua
Категорія: Освіта | Переглядів: 2129 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz