"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Вівторок, 23.04.2024, 11:12
Головна » 2011 » Серпень » 11 » «Толерантність української молоді – запорука демократії»
«Толерантність української молоді – запорука демократії»
22:10
ВЕРТЕБА Яна Русланівна, Виконавчий секретар Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"  ВЕРТЕБА Яна Русланівна,
Виконавчий секретар
Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"
dipcorpus_verteba@ukr.net  
 
6-8 серпня місто Херсон гостинно зустріло активну молодь з усієї України на семінарі «Толерантність української молоді – запорука демократії», який реалізується Всеукраїнською молодіжною організацією «Молодий Рух» за сприянням NED (National Endowment for Democracy).
Метою семінару є сприяння молодіжному лідерству та розвитку молодіжного руху, формування демократичних цінностей та засад громадського суспільства в Україні.
Також семінар покликаний гармонізувати відносини між молоддю з різних куточків України, вихованню толерантності та пошуку компромісів у спірних питаннях історичної спадщини та державної політики.
В якості експертів були залучені кращі українські активісти Любомир Грицак (голова Молодого Руху) і Олександр Якименко (Національна академія державного управління при Президентові України) та український історик, політик і письменник Володимир Сергійчук, які у формах лекції та дискусії розглянули теми голодомору 1932-1933 рр. як геноциду українського народу, діяльності ОУН-УПА, ролі молоді у збереженні самоідентифікації нації та мовної політики в Україні.
Теми для обговорення вибрані невипадково, ними, нажаль, дуже часто спекулюють політики, проте у процесі обговорення були знайдені моменти, що об’єднують Україну та навколо чого будувати майбутнє.
Лігу політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» на семінарі представила Виконавчий секретар Вертеба Яна, яка поділилася своїми враженнями: «Семінар повністю виправдав мої сподівання! Дійсно, у нас час дуже важко отримати інформацію більш-менш об’єктивну, яка підкріплена змістовними аргументами на підґрунті архівних документів та статистичних даних, а експерти надали таку можливість. Також цікаво було почути думки молоді з різних областей України та віднайти багато спільного у поглядах не тільки на історичні та політичні питання, а й у баченні майбутнього розвитку нашої держави. Думаю, якби більше молоді приймало участь в подібних проектах, то і будівництво громадянського суспільства відбувалося більш швидшими темпами:)».
Крім навчальної програми, учасники отримали можливість краще пізнати Херсон, ознайомитися з його визначними пам'ятками, жителями міста, і просто ближче пізнати один одного, поділитися досвідом, чому сприяла вечірня програма семінару.
Зараз «Молодий Рух» розпочав реалізацію нового проекту "Ватра толерантності" набір учасників вже оголошено http://www.civicua.org/news/view.html?q=1668373 , рекомендуємо прийняти участь!
Категорія: Громадянське суспільство | Переглядів: 2711 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz