"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Субота, 18.05.2024, 19:18
Головна » 2010 » Березень » 20 » Разом нас багато! Нас - не повидаляти! :-)
Разом нас багато! Нас - не повидаляти! :-)
20:41
У нашому буденному житті є багато справ, які викликають зауваження безлічі людей. Проте рідко хто з них після бурхливого обговорення на кухні візьметься розв'язати ці питання в буденному житті. Причин цьому буває багато - а в результаті абсурдні негаразди живуть та процвітають.
Саме видобування на поверхню таких проблем і є одним з напрямків роботи Молодіжного громадського руху "МОДОС".
Наприклад, у розпалі кризи, численні владні структури національного та регіонального рівнів взялися за оптимізацію видатків.
Зокрема, під прискіпливий розгляд підпали витрати, пов'язані з використанням комп'ютерної техніки.
Треба визнати, що в усіх комп'ютеризованих структурах наявність комп'ютерів та інтернету щиро вітається всіма поколіннями. Ще пак - відпала потреба щоденно витримувати тортури стрекотом друкарських машинок, ніхто не біжить за найменшою довідкою/консультацією до фахівця в установу на іншому краю міста - інформація миттєво витягається з мережі.
Проте, технічний прогрес не торкнувся повільного руху бюрократичної машини, а ще точніше - її довгого розгону і невідворотної реакції.
Отже, котрійсь із свідомих голів у верхах спало на думку для зменшення трафіку (збільшення схоронності інформації) провести рейд з видалення icq-месенджерів з робочих комп'ютерів в органах державної влади. Більш того, розпочата акція в одному відомстві підкидала приклад для наслідування у іншому.
Коли така інформація стала відома від численних друзів у нашій організації, ми свідомо вирахували: тенденція явно нездорова, адже по всьому світу фірми переходять на режим "віртуального офісу", використовують інтернет-канали для зв'язку... Навіть чисто практично, відправлене робоче повідомлення на відміну від телефонного дзвінка не потребує записування та саме зберігається у пам'яті. Користь була очевидна, навіть "Microsoft-Україна" торік звертався до наших владних структур з пропозицією пільгового придбання власного месенджера для обміну текстовими повідомленнями
Проте, головне було розуміти, проти чого ми виступили: ми виступили проти рішення, прийнятого "у верхах", яке вся владна ієрархія просто змушена виконати, хоч і бачить недоцільність таких дій.
Отже, за правилами чиновницьких кабінетів, зупинити одну лавину мало інше "високе владне рішення".
Тому ми підготували "апологію" "аськам" і звернулися з відповідним листом до Юлії Тимошенко як Прем'єр-Міністра, людини, що за статусом підноситься над усією структурою виконавчої влади.
На щастя (навіть досить несподівано оперативно), доручення з Кабміну пішло на профільний орган влади - Держкомітет інформатизації України. Його фахівці адекватно зважили "за" та "проти" та надали висновок, який вінчався словами про припустимість використання на робочих місцях програм миттєвого обміну повідомленнями.
Доречи, нині ми розмірковуємо над черговою пропозицією Кабінету Міністрів - у Міністерстві закордонних справ існує ліміт на закордонні телефонні переговори, що значно затьмарює робочий день кожного фахівця-міжнародника. Використання Skyp-технології інтернет-телефонії змогло б цілком розв'язати руки нашим дипломатам. На державному рівні рішення про пріоритет використання в держорганах вільного програмного забезпечення вже є, залишилося забезпечити міністерство більш потужним Інтернетом.
Наголошу на важливості громадської ініціативи в питання вдосконалення державної влади - самі співробітники держслужби в силу професійних особливостей та ієрархічної залежності не завжди поки психологічно готові використати факт проживання у вільній та демократичній державі для проявлення ініціативи.
 
Лист ДЕРЖКОМІНФОРМАТИЗАЦІЇ УКРАЇНИ: аркуш - 1, аруш - 2

Світличний Василь,
заст. Голови Ради Молодіжного громадського руху "МОДОС"
modos.org@gmail.com
Категорія: Громадянське суспільство | Переглядів: 1197 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz