"ДИПКОРПУС" суспільно-політичний часопис
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Поиск
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Загалом відповідей: 91
Розділи новин
Міжнародні відносини/Зовнішня політика України [41]
Політика [19]
Економіка [11]
Громадянське суспільство [22]
Державна/міжнародна безпека [9]
АНТИКРИЗА ! [3]
Геополітика [0]
Місцеве самоврядування [0]
Освіта [2]
Понеділок, 29.04.2024, 07:59
Головна » 2011 » Лютий » 2 » Бізнес-дискусія «Давос 2011: погляд з України»
Бізнес-дискусія «Давос 2011: погляд з України»
20:24
 В суботу, 29 січня 2011 року відбулась наймасштабніша бізнес-дискусія в історії країни, де обговорювався Всесвітній Економічний Форум у Давосі. Бізнес-дискусія «Давос 2011: погляд з України» мала формат телемоста між Києвом, Дніпропетровськом та Львовом з прямою веб-трансляцією. В обговоренні взяли участь майже двісті топ-менеджерів та власників українських та міжнародних компаній, аналітиків, економістів.
Перша спроба українського обговорення Давосу показала, що український бізнес намагається самостійно аналізувати свої перспективи та відчуває себе активним учасником глобальних подій: найбільшу частину вщерть заповнених аудиторій складали саме представники бізнесу. Найважливішим відкриттям обговорення було те, що позиції учасників у всіх трьох аудиторіях не були антагоністичними у баченні загальноукраїнської ситуації та євроінтеграційних перспектив України. І хоча значна частина дискусії була присвячена перспективам Європи як світового гравця, що їх учасники оцінювали як оптимістично, так і скептично, усі погодилися на тому, що Україна об’єктивно є частиною європейського контексту.
Модераторами розмови були директор експертної компанії pro.mova Євген Глібовицький у Києві, один з провідних маркетологів, керівник українсько-шведського проекту Develop Your Business, Ігор Гут у Дніпропетровську, та керівник однієї з найбільших ІТ-компаній у Східній Європі Eleks Software Олексій Скрипник у Львові.

Як експерти результати цього річного Давосу коментували: Віктор Пинзеник – український політик і економіст, екс-міністр фінансів і віце-прем'єр кількох урядів України, заступник Голови Наглядової Ради АТ «УкрСиббанк» та Михайло Винницький – директор докторської школи НаУКМА,у київській аудиторії; зі Швейцарії вийшов на зв’язок Богдан Гаврилишин – член Римського клубу, економіст, який головував на першому Всесвітньому Економічному Форумі у Давосі; безпосередньо з Давосу звернувся до учасників Дмитро Шимків – генеральний директор Microsoft Україна, а Павло Шеремета – керівник групи радників прем'єр-міністра Малайзії та президент Інституту Стратегії Блакитного Океану – брав участь у дискусії зі свого офісу у Куала-Лумпурі.

Часто прямо протилежно оцінюючи саму важливість форуму у Давосі, експерти з різних позицій сходилися на тому, що при новому, вкрай хиткому та непевному балансі сил та потуг у глобальному світі, Україна приречена на докорінні зміни та великі реформи. Ці зміни стосуватимуться як економічних та соціальних реформ на рівні держави, так і повсякденних бізнес-рішень.

Експерти також погоджуються з тим, що найперспективнішим ресурсом України є інтелект. "Ви стаєте багатшими, коли думаєте," - сказав Віктор Пинзеник. Михайло Винницький бачить майбутнє України за компаніями, які конкурують на провідних ринках, як, наприклад, українські виробники програмних продуктів та рішень
Організаторами події були Edinburgh Business School та експертна компанія pro.mova.
 
Всесвітній Економічний Форум (ВЕФ) — це незалежна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на сприяння міжнародній співпраці. ВЕФ проводить щорічну подію у Давосі, присвячену обговоренню глобальних проблем у світі, на якій присутня вся світова інтелектуальна еліта: президенти та голови урядів країн «великої двадцятки», керівники міжнародних організацій, топ-менеджери компаній-членів ВЕФ, представники неурядових організацій, відомі науковці, інтелектуали та навіть зірки кіно- та медіа-індустрії. Зустрічі покликані на вирішення глобальних проблем та надання відповідей на пекучі запитання, які стоять перед державами та суспільством.

Edinburgh Business SchoolЛідер ринку бізнес-освіти в Україні, представник однієї з найбільших бізнес-шкіл світу на базі Heriot-Watt University (Британія).
britishmba.in.ua
Експертна компанія pro.mova працює на перетині маркетингу, стратегій та управління змінами. Основою для розробки рішень є міждисциплінарність, поєднана з глибоким розумінням цінностей.
 

Джерело: www.pro-mova.com
Категорія: Економіка | Переглядів: 1353 | Додав: dipcorpus-info | Рейтинг: 5.0/1 |
Загалом коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz